Hvordan ta båtførerprøven?


Før du tar prøven  du registrere deg og opprette en profil på Båtførerregisteret.no. Her betaler du eksamensavgiften og legger inn det bildet som kommer på sertifikatet (Bildet skal være tatt rett forfra uten briller, hodeplagg etc., og med en nøytral ensfarget bakgrunn).


Når du er ferdig med kurset er det 3 alternativer for hvordan du kan ta selve prøven til Båtførersertifikatet:Alternativ 1: Prøve ved våre kontorer

Ta prøven ved et godkjent testsenter som Nautila AS.

Vi har åpent for prøver etter avtale ved våre kontorer.

Hvor: Nautila AS, Bogstadveien 27b (Majorstuen, Oslo)
Når:
mandag til fredag kl 12-18, etter avtale.

For å booke prøveavtale, send oss en epost til kontakt@nautila.no med emne "Prøveavtale" og skriv i eposten ønsket dato/klokkeslett og navn. Prøveavtaler skal senest bookes 24 timer før prøvetidspunkt.


Alternativ 2: Prøve ved våre oppsatte båtførerkurs

Ta prøven ved et av våre oppsatte båtførerkurs. Se nautila.no/pamelding/ for datoer og steder for oppsatte båtførerkurs. Meld deg på ønsket dato for avleggelse av prøven og bruk kupongkoden "nettkursprøve" i påmeldingsskjemaet. På prøvedatoen møter du opp ved kurslokalet kl 17:30.


Alternativ 3: Nettprøve hjemmefra (VideoOvervåketTest)

Pga. Koronaviruset er det nå mulig å avlegge båtførerprøven hjemmefra over internett. For å bestille tid for nettprøve må du registrere deg i kalenderen på Båtførerregisteret.no. Merk at du er selv ansvarlig for å ha kart-utstyr og riktige kart til prøven ved nettprøve. For en detaljert beskrivelse av hvordan du melder deg opp til nettprøve kan du se nettsiden: Båtførerregisteret.no/vot-info/